Opvoedopstelling

Herken je één van onderstaande situaties?

Jij

- wordt geraakt door het gedrag van je kind, waardoor de emoties hoog oplopen,

- ziet hoe je kinderen onderling in een voortdurend en terugkerende strijd met elkaar of met jou en/of je partner leven,

- voelt dat iets je belemmert in de relatie met je kind, maar je kunt er de vinger niet op leggen,

- voelt je overvraagt als ouder, bent overbezorgd, voelt je te verantwoordelijk, of

- hebt- om welke reden dan ook- moeite om te genieten van het ouderschap.

 

Je kind

- bemoeit zich met jullie relatie,

- claimt jou of je partner,

- heeft het gevoel er niet bij te horen, of

- weet zijn plek niet te vinden in het gezin.

 

Van gebonden naar verbonden

In al deze situaties kan een opvoedopstelling laten zien wat de werkelijke oorsprong van je vraagstuk is. Het kan duidelijk maken of, en hoe, gebeurtenissen die in jouw familiegeschiedenis hebben plaatsgevonden nog steeds belastend zijn voor jou en/of je kinderen. Dankzij een opvoedopstelling kun jij als ouder herkennen wat jijzelf en je kind nodig hebben om iets aan jullie situatie te veranderen om van gebonden naar verbonden te komen.

Eenvoudig, praktisch en effectief

Een opvoedopstelling werkt heel eenvoudig. Je onderzoekt, samen met mij als begeleider, kort je vraag: waar worstel je mee, waarin wil je verandering aanbrengen? Vervolgens kies je voor elk gezinslid, inclusief jezelf een vloertegel. Deze vloertegels geef je een plek in de ruimte: je drukt hiermee uit hoe je de positie van de verschillende gezinsleden op dat moment- puur gevoelsmatig- ervaart.

Hierna neem je je eigen positie in; je stapt letterlijk in de dynamiek van je gezin. En van daaruit gaat het stromen. Je hoeft alleen maar te kijken naar het plaatje dat je hebt neergelegd, en te voelen wat er er in je gebeurt. Je zult verstelt staan van de kracht van deze ervaring. Je zult inzicht krijgen in je vraagstuk op een dieperliggende (emotionele) laag.

Voor meer informatie:

www.opvoedopstellingen.nl

fotofoto