Kinderen in ontwikkeling

Kinderen van 8 tot 12 jaar maken van alles mee. Meestal gaat dat allemaal best lekker, maar soms zijn er dingen die niet fijn zijn en waar je last van hebt. Dat hoort bij groter worden en is heel normaal. Toch kan het soms wel heel erg in de weg zitten en wil je iets veranderen, maar weten jij en je ouders ook niet precies hoe dat dan moet.

Herken je dit?

Bang om te gaan slapen, verdriet omdat je niet mee mag doen, boos worden als iets niet lukt, geen zin hebben om je toets te leren, de baas spelen over anderen, geen nieuwe dingen durven proberen.

Bij iedereen komen deze situaties wel eens voor. Dat kan thuis zijn, maar ook op school.Het kan heel duidelijk zijn hoe het komt. Bijvoorbeeld dat de hond is overleden, of dat je bent verhuisd of omdat je ouders zijn gescheiden. Of álles tegelijk!  Dan kan het je helpen om hierover te praten. Als je praten niet zo leuk vindt, kun je erover tekenen of gewoon lekker even een spelletje doen om er niet aan te denken. Als coach kan ik je daarbij helpen.

Het kan ook onduidelijk zijn waar het gevoel of het gedrag vandaan komt. Soms gaat het vanzelf weer over; soms ook niet. Dan kan het helpen om met mij te gaan onderzoeken wat er aan de hand is. Én vooral wat er nodig is om dingen anders te gaan doen, zodat je je weer wat fijner gaat voelen. Ook praat ik met je ouders. Misschien zijn er dingen die zij anders kunnen doen. Vaak hebben kinderen daar hele goede tips voor!

foto