Jongeren veranderen

Ben je 12 jaar of ouder, dan kan het zijn dat de dingen die tot nu toe in je leven logisch en normaal waren, opeens aan het veranderen zijn. Je wordt sneller boos op je ouders, twijfelt aan wie je nou eigenlijk bent en waar je bij wilt horen. Ook vragen als: wat is het nut van school (of van het leven in het algemeen) en hoe maak ik de juiste keuzes, kunnen langskomen bij jongeren.

Dat is allemaal heel normaal! Dat hoort bij opgroeien. Bij het leven, zeg maar.

Niet happy

Toch kan het gebeuren dat het je té veel wordt. Zeker als er extra tegenslagen op je pad komen, die je uit balans brengen en ervoor zorgen dat je je niet meer gelukkig voelt.

Wat komen jongeren zoal tegen?

  • Faalangst
  • Heftige emoties
  • Echtscheidingsproblematiek
  • Onzekerheid
  • Concentratieproblemen
  • Ruzies met ouders
  • Problemen op school
  • Geen vrienden of vriendinnen hebben.

Het zijn allemaal dingen die je tegen kan komen. En als dat te lang duurt is het prettig om daar met iemand over te kunnen praten. Die naar je luistert en met je meedenkt. Die samen met je op zoek gaat naar wat je nodig hebt om je beter te voelen en zelf weer verder te kunnen.

Als coach kan ik jongeren helpen

We kunnen in mijn praktijkruimte, of op een andere plek over de dingen praten die je bezig houden. Dat kan door gesprek, maar ook op andere manieren. Misschien doe je liever een spelletje of hou je ervan om dingen te tekenen of op te schrijven. Door op jouw manier aandacht te geven aan dat wat jij nodig hebt, zijn een paar sessies vaak al genoeg om zelf weer verder te kunnen.

En ouders, wat kunnen jij en ik daar mee?

Je ouders moeten altijd toestemming geven voor een traject. We starten daarom vaak met een ouder-kind-gesprek. De gesprekken die ik daarna met jou voer zijn vertrouwelijk en ik zal alleen in overleg met jou, daarover met je ouders praten. Vaak willen ouders tips en adviezen, omdat ze zaken ook graag anders willen. Samen met jou kijk ik naar de dingen die zij wellicht anders kunnen doen.

Jongeren - Opgroeien - Marjanne Roodenburg - Kindercoach

Een coach kan uitkomst bieden!

Als je er zelf of gezamenlijk als gezin niet uitkomt kan een kindercoach jullie waarschijnlijk helpen. Door te kijken waardoor een probleem is ontstaan kan een coach helpen om de juiste oplossing te vinden. En jullie ondersteunen om hiermee aan de slag te gaan. Coaching is maatwerk er zijn dus geen vaste methodes en oplossingen.