Kinderen in ontwikkeling

Kinderen van 8 tot 12 jaar maken van alles mee. Meestal gaat dat allemaal best lekker, maar soms zijn er dingen die niet fijn zijn en waar je last van hebt. Dat hoort bij groter worden en is heel normaal. Toch kan het soms wel heel erg in de weg zitten en wil je iets veranderen, maar weten jij en je ouders ook niet precies hoe dat dan moet.

Herken je dit?

  • Bang om te gaan slapen
  • Verdriet omdat je niet mee mag doen
  • Boos worden als iets niet lukt
  • Geen zin hebben om je toets te leren
  • De baas spelen over anderen
  • Geen nieuwe dingen durven proberen.

Bij iedereen komen deze situaties wel eens voor. Dat kan thuis zijn, maar ook op school. Het kan heel duidelijk zijn hoe het komt. Bijvoorbeeld dat de hond is overleden, of dat je bent verhuisd of omdat je ouders zijn gescheiden. Of álles tegelijk!

Dit kan helpen bij kinderen

Erover praten kan fijn zijn. Als je praten niet zo leuk vindt, kun je erover tekenen of gewoon lekker een spelletje doen om er even niet aan te denken. Als coach kan ik je daarbij helpen.

Het kan ook onduidelijk zijn waar het gevoel of het gedrag vandaan komt. Soms gaat het vanzelf weer over; soms ook niet. Als dat zo is kun je met mij gaan onderzoeken wat er aan de hand is. Én vooral wat er nodig is om dingen anders te gaan doen, zodat je je weer wat fijner gaat voelen. Ook praat ik met je ouders. Misschien zijn er dingen die zij anders kunnen doen. Vaak hebben kinderen daar hele goede tips voor!

Kinderen in ontwikkeling - Marjanne Roodenburg - Kindercoach

Een coach kan uitkomst bieden!

Als je er zelf of gezamenlijk als gezin niet uitkomt kan een kindercoach jullie waarschijnlijk helpen. Door te kijken waardoor een probleem is ontstaan kan een coach helpen om de juiste oplossing te vinden. En jullie ondersteunen om hiermee aan de slag te gaan. Coaching is maatwerk er zijn dus geen vaste methodes en oplossingen.